Informasjonssenter og kontaktpunkt
NOKUT er informasjonssenter og nasjonalt kontaktpunkt for følgende tjenester:
-
Det europeiske kvalifikasjonsrammeverket for livslang læring
Det europeiske kvalifikasjonsrammeverket for livslang læring (EQF) skal legge til rette for mobilitet og livslang læring gjennom å bidra til sammenligning av kvalifikasjoner og kvalifikasjonsnivåer.
Som nasjonalt kontaktpunktet har vi ansvar for informasjon, kontakt og vedlikehold i arbeidet med EQF.
-
Diploma Supplement (DS)
Diploma Supplement (DS) er et vitnemålstillegg som skal utstedes av lærestedene ved fullført høyere utdanning. Det gir en utfyllende beskrivelse av kvalifikasjonen som kandidaten har oppnådd.
Diploma Supplement er nyttig å ha med i forbindelse med jobbsøking, godkjenning av kvalifikasjoner og videre studier i Norge eller i utlandet.
Det er viktig å huske at DS er et tillegg til vitnemålet som kun er gyldig sammen med dette vitnemålet og som dokumenterer én bestemt grad oppnådd av én bestemt kandidat.
-
EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv
Yrkeskvalifikasjonsdirektivet om lovregulerte yrker er et direktiv som gjelder for personer med statsborgerskap i et EU/EØS-land.
Det omhandler retten du har til å få godkjenning/autorisasjon og praktisere yrket ditt i et annet EU/EØS-land.
Les mer om hva yrkeskvalifikasjonsdirektivet omfatter og hva som er NOKUTs rolle:
Autorisasjon/lovregulerte yrker
Presentasjon av hele yrkeskvalifikasjonsdirektivet:
-
Nasjonalt ENIC-NARIC-kontor
Et ENIC-NARIC-kontor har som oppgave å informere om aktuelle tema og utfordringer rundt akademisk mobilitet, og godkjenning av utenlandske kvalifikasjoner for både regulerte og ikke-regulerte yrker.
Som ENIC-NARIC-kontor kan NOKUT framskaffe og gi nyttig informasjon om utdanningssystemer, akkrediterte læresteder og kontaktinformasjon til myndigheter i nettverkslandene.
-
Nasjonalt NORRIC-kontor
Nordic National Recognition Information Centres (NORRIC) er et nettverk for de fem nordiske ENIC-NARIC-kontorene.
Disse sentrene ble organisert I 2003 som et resultat av økt samarbeid mellom de nordiske godkjenningsorganene. Formålet var å realisere Reykjavik-erklæringen om gjensidig godkjenning av høyere utdanning i de nordiske landene, og etablere en formålstjenlig arbeidsdeling i godkjenningsarbeidet.
Nettverket initierer felles nordiske prosjekter for gjensidig læring, og bidrar til å redusere barrierer for evaluering og godkjenning av utenlandske utdanningsdokumenter i Norden.